Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Det er ikke hun som kler seg som ei hore; det er du som tenker som en voldtektsmann


Kategori: tanker og meninger // 24.01.2017 kl.16:07 // 7 kommentarer


Slik har dagen min sett ut, i relativt korte trekk. Først en tur ut med Ronja, deretter frokost, litt rydding, litt tid på sosiale medier, og så enda en tur ut. Jeg var sulten i dag, så hele 3 baguetter + en appelsin (som ikke vises på bildet) gikk med i dragsuget. Sunt å få i seg litt mat, si! 

Det som skulle være en kjapp tur innom facebook endte med å bli en lang og engasjert diskusjon med et mannfolk. Han mente nemlig at jeg lurte folk med profilbildet mitt, basert på det faktum at jeg viser fem centimeter utrigning, men ikke er interessert i å ha sex med ham. Han fortalte meg så at kvinner som går i høye hæler, korte skjørt eller topper med utrigning, legger ut et åte til menn, og derfor får skylde seg selv for sjikanerende fornærmelser. Når man kler seg i en slik horeuniform, mente han, fortjener man også å bli behandlet som ei hore.

Jeg er ingen feminist, men er det èn ting jeg ikke takler, er det mennesker som forteller meg at jeg ikke har den samme friheten som menn til å kle meg hvordan jeg selv ønsker. At jeg er nødt til å tenke over plaggene, skoene eller sminken min, slik at jeg ikke frister menn og gir dem inntrykk av at jeg er på leting etter noen å ligge med.

Jeg ville ikke viet denne mannens utsagn oppmerksomhet i bloggen, hadde det ikke vært for at jeg har fått høre mye av det samme fra andre menn. Etniske norske menn. Tenåringer, ungdommer og godt voksne, fra 14 til 30+. Jeg ville ikke tatt sånn på vei, hadde det ikke vært for at jeg nærmest daglig får bekreftet at det ikke bare er jeg som er offer for deres forvridde virkelighetsoppfatning. Jeg ser det på tv. Jeg leser det i kommentarfelt hos nettavisen og VG. Selv i retten blir kvinnen spurt hvordan hun var kledd og i hvilken grad hun var påvirket av alkohol når saken omhandler en voldtektsanklage.

Vi lever i et samfunn som lærer kvinner å ikke bli voldtatt, istedenfor å lære menn å ikke voldta.

Men dersom lesbiske og bifile kvinner klarer å styre seg rundt (alkoholpåvirkede) kvinner kledd i en såkalt 'horeuniform', er det ikke klærne som er problemet. Det er ikke hun som kler seg som ei hore; det er du som tenker som en voldtektsmann.

 


7 kommentarer


Lina

24.01.2017 kl.16:28

Spennende lesing, og veldig godt skrevet!

Du skriver at du "er ingen feminist"? Det har jeg alltid trodd at du er, etter å ha lest bloggen din i flere år :) moro at du har begynt å skrive oftere igjen - jeg ser frem til neste innlegg!

Jessica Waldorf

24.01.2017 kl.16:52

Lina: takk for det!:) har vel skrevet flere ganger tidligere at jeg misliker feminister, men mulig du ikke har sett det :)

Lina

24.01.2017 kl.17:08

Å ja! Det må ha godt meg hus forbi, haha.

Finnes det linker til innlegg hvor du har begrunnet dette? I disse tidene er begrepet "feminist" så mye i vinden, og "alle" er feminister. Det hadde vært spennende å lese om noen som tok avstand fra begrepet og hvorfor :)

Jessica Waldorf

24.01.2017 kl.17:26

Lina: slettet hele bloggen min med unntak av utvalgte innlegg for en stund tilbake, så er litt usikker, men kan sjekke :)

Kittypoda

25.01.2017 kl.10:52

Hei <3 her er definisjonen på feminisme hentet fra Store Norske Leksikon:

"Feminisme er en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for begge kjønn." Jeg syns det er nice at menn og kvinner behandles med frihet, rettferdighet og har samme lover og regler. Derfor er jeg feminist :) Jeg syns ordet feminist er helt på tryne. Det burde byttes ut.. ikke bare har det fått en negativ ladning, men det høres ut som om det bare omhandler kvinner. Det gjør deg nemlig ikke. Om en kvinne behandler en mann dårligere fordi han er en mann er hun ikke feminist i ordets betydning. Derfor mener jeg de mannehatene gærningene av noen rødstrømper ikke burde få kalle seg feminister..

Ellers er jeg fullstendig enig med deg i det du skriver i innlegget om kropp, klær og seksuelltrakasering!

Ronja

03.02.2017 kl.15:58

Liker navnet til hunden din 😅 😊

Jessica Waldorf

03.02.2017 kl.17:09

Ronja: haha ;)

Kommer snart


Translate

AnnonserBloggdesign av

hits