Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Kjære unge, gravide jente...


Kategori: tanker og meninger // 02.02.2017 kl.13:28 // 16 kommentarer


Ei seksten år gammel jente blir gravid.
Hun er for ung til å ha barn, sier folk.

Ei seksten år gammel gravid jente tar abort.
Barnemorder, kaller de henne.

Ei seksten år gammel jente velger å adoptere bort sitt nyfødte barn.
"Hvor hjerteløs er ikke hun, som kan gi fra seg sitt eget barn?", tenker folk.

Ei seksten år gammel gravid jente beholder barnet.
"Hvordan skal du forsørge ungen?", spør de.

En seksten år gammel nybakt mamma ammer barnet offentlig.
"Kan du ikke dekke deg til?", tenker folk oppgitt.

En seksten år gammel nybakt mamma mater barnet med morsmelkerstatning og flaske.
"Bare enda en dum pyntedukke - alt for redd for puppene sine til å amme", sukker de oppgitt.

En seksten år gammel mamma lever på pengestøtte.
"Jævla snylter", sier folk.

En seksten år gammel mamma skaffer seg en jobb og tjener egne penger.
"Se på hun, som bare jobber og jobber og ikke tar seg tid til barnet!", hvisker de bak ryggen hennes.

En seksten år gammel mor slutter å tilbringe tid med vennene sine.
"Fy, som hun har forandret seg etter at hun fikk barn!", sier folk.

En seksten år gammel mor opprettholder kontakten med vennene sine.
"Hun der gjør ikke annet enn å feste", hevdes det.

En seksten år gammel mor lar ikke barnets mentalt ustabile far treffe sitt barn.
"For ei drittkjerring! Han har rettigheter, han også!", sier folk.

En seksten år gammel mor lar barnets mentalt ustabile far få tilbringe tid med barnet.
"Herregud, så uansvarlig av henne!", fnyser de.

En ung mor gir barnet sitt søppelmat.
"Hun bryr seg ikke om barnets helse", tenker folk.

En ung mor gir barnet sitt grønnsaker og frukt.
"Stakkars unge som har en sånn kostholdsnazi til mamma", tenker de.


Kjære unge, gravide jente. Du som er seksten år gammel, litt yngre, eller kanskje et par år eldre. Du som bekymrer deg for hva du skal gjøre videre. Hvordan du skal oppdra barnet, og om du i det hele tatt skal beholde det. Du som er livredd for hva andre vil tenke, mene og si. Kjære unge, gravide, fortvilte, redde, sårbare, forvirrede, stressede, emosjonelle jente som befinner deg i en situasjon som kom brått og uventet. Vær sterk og ta det valget som føles riktig for deg, enten det er å abortere, adoptere bort, eller beholde. Ikke la andre mennesker tvinge på deg et valg som føles galt. Ikke la andre mennesker fortelle deg hva som er rett for deg, verken når det gjelder svangerskapet, eller når det gjelder oppfostring av barnet.

Lytt til deg selv først, ikke la deg presse, men vær heller ikke redd for å be dine nærmeste om hjelp - verken fysisk eller psykisk. Sett pris på det teamet du har rundt deg av venner og familie, bruk dem for det de er verd, og drit i alle andre. Drit i mennesker som ikke kjenner deg, men som gjerne skal ut og mene noe likevel. For sannheten er at mennesker vil alltid mene noe. De vil alltid dømme, og snakke dritt. De vil alltid baksnakke, anta det verste, og stille seg kritiske. Det er slik vi er, vi mennesker. Men det betyr ikke nødvendigvis at det de sier er rett. Det betyr ikke at de kunne gjort det bedre selv.

Det finnes enkelte kamper man ikke kan vinne, uansett hvor sterk man er, eller hvor hardt man prøver. Kampen mot fordommene er en slik kamp. Det beste man kan gjøre, er å ignorere dem og vite at det sier mer om disse menneskene, enn om deg .


16 kommentarer


Ung og gravid

02.02.2017 kl.19:10

Akkurat det jeg trengte å lese nå! Fikk nylig en positiv test. Jeg er kanskje ikke 16 år, men vett ikke mine arme råd...

Jessica Waldorf

02.02.2017 kl.20:42

Ung og gravid: Hei! Først vil jeg bare si tusen takk for kommentaren. Hyggelig å høre at du likte innlegget :) Angående graviditeten; gratulerer så mye! Uansett hvilket valg du ender opp med å ta, er jeg sikker på at det kommer til å gå bra. Velger du å beholde barnet, skal du vite at du ikke er alene. Venner og familie (og barnefar og hans familie, ikke minst!) hjelper nok mer enn gjerne til :) Om ikke, finnes det flere steder du kan henvende deg for å komme i kontakt med andre i samme situasjon.

Føler du deg ikke klar for å bli mamma og tenker at abort ville være den aller beste løsningen akkurat nå, så er det helt ok det også, og ikke noe å skamme seg over. I din situasjon finnes det ingenting riktig eller galt - du må selv kjenne etter hvilket valg som er det rette for akkurat deg og handle utifra det.

Lykke til! :)

Ariel C

02.02.2017 kl.23:31

Så utrolig bra skrevet! Du har helt rett, det er så viktig å ta valg du selv er fornøyd med, for andre finner alltid noe å klage på uansett hvordan valg du tar

Jessica Waldorf

03.02.2017 kl.12:45

Ariel C: hei! Så hyggelig at du likte innlegget! Tusen takk for kommentaren <3

S

03.02.2017 kl.00:35

Utrolig fint å lese, har ingen barn selv ettersom jeg har opplevd et par SA.. men syntes dette var veldig bra skrevet ettersom jeg har vært i den situasjonen å få høre ordene "vi tror du er gravid", den følelsen å ikke vite hva eller hvordan man skal reagere

Jessica Waldorf

03.02.2017 kl.12:52

S: Hei! Så vondt å høre at du har opplevd SA :/ skulle ønske jeg kunne gjøre noe, men dessverre kan jeg ikke gjøre annet enn å føle med deg, og ønske deg bedre lykke neste gang. Om du kjenner at dette trenger du å snakke om, skal du vite at jeg er tilgjengelig på mail:) ellers finnes det jo både helsevesenet, samt flere støttegrupper på nett. Klem <3

Victoria

03.02.2017 kl.06:22

Er ikke gravid selv og har ikke tenkt meg unge.

Men syns dette er så sant uansett med tanke på andre unge mødre.

Hvorfor kan ikke folk bare bry seg om sitt eget liv i stedet og blande seg inn heller når det faktisk skjer noe som er galt. Og tenk på hvordan de var behandlet selv når de var gravide.

Jessica Waldorf

03.02.2017 kl.12:53

Victoria: ikke sant! Akkurat det mener jeg også! Takk for kommentar :3

Ikke så ung lenger

03.02.2017 kl.15:08

For ett utrolig fint innlegg! Ble selv mamma i en alder av 17 år, og kjenner meg godt igjen i desse fordommene andre har til unge mødre. Tenk at folk heller velger å rakke ned på en ung, usikker jente med et litt utfordrende liv, heller enn å gi støtte gjennom en tid hvor det virkelig trengs?

Det er heller ikke sån at man etter hvert bare pluttselig blir en normal mamma heller. Du vil alltid være yngre enn de andre som har barn på din alder. Og du får alltid høre/merke det.

Så takk til deg, som tar deg tid til å gi denne gruppen mennesker litt positiv oppmerksomhet og støtte. For denne gruppen trenger det virkelig. <3

Alexandra

03.02.2017 kl.17:03

Utrolig bra skrevet!

Anne-Marie Torper

03.02.2017 kl.18:29

Jeg er 15 år og jeg sitter her gravid nå alle sa jeg skulle ta abort men det føltes feil for meg nå er jeg i uke 26 og alle rund meg gleder seg det er egt 101 dager til termin som er 15 så det går nok bra ikke noe å være redd for!! Det er helt fantastisk 👶🏼👍🏽❤

Julie

03.02.2017 kl.19:57

Fantastisk bra skrevet! Dette varmet hjertet mitt ❤️

Hanne

03.02.2017 kl.21:01

For et utrolig fantastisk innlegg! Dette traff meg midt i hjertet, magen vrengte seg og tårene kom frem. Var selv gravid som 16 åring og tok abort. Tusen takk for innlegget, er ikke mange som forstår valget jeg tok for snart tre år siden.

Monica

04.02.2017 kl.21:00

Alt er individuelt og det er vel selve helheten som teller. Har en mor som fikk meg når hun var 16 år. Ikke vellykket. Men hun har heller ikke hatt noe god og støttende bakgrunn. Skilt seg tre ganger osv Handler vel om å innse at en trenger hjelp og støtte. Ikke være besatt av å skjule og dekke over realiteten. Tvinge barnet til å spille ett falskt skuespill. Ikke enkelt.

Skææk

20.02.2017 kl.23:24

Her for deg

Jessica Waldorf

21.02.2017 kl.00:22

Skææk: ?

Kommer snart


Translate

AnnonserBloggdesign av

hits