Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


Hvem kontrollerer hvem?


Kategori: Blogg // 08.02.2017 kl.14:47 // 2 kommentarer

Onsdag ettermiddag. "Herregud, er det onsdag allerede?" rekker jeg å tenke idet jeg ser på mobilen. Tiden går fort. Plutselig er vi halveis i uka allerede. Hvor er pauseknappen når man trenger den?

Ronja hopper og danser mens jeg tar på henne båndet. "Tenk å bli så glad for en luftetur", tenker jeg mens vi går ut. Folk flest skulle vært sånn. Overlykkelige for en tur ut av huset. Isteden vil vi heller sitte inne og glo i skjermen. Vi mennesker er rare sånn.

Hva er det egentlig som skjer inne i den fordømte skjermen, som gjør at vi mesteparten av tiden driter i virkeligheten? Hva er det i denne skjermen som er viktigere enn å ta seg tid til å være takknemlig for frisk luft og vakre landskap? Dèt har jeg undret meg over lenge. Helt siden jeg var fire år gammel, da jeg satt i trappa og så på ryggen til samtlige familiemedlemmer, der de flokket seg rundt tv'en, satt stille ved siden av hverandre uten å prate, fordi de var for opptatt med å følge med på hva The Fresh Prince Of Bel Air gjorde der inne i tv-skjermen. 

"Er det menneskene som kontrollerer maskinene, eller er det maskinene som kontrollerer menneskene?", undrer jeg der vi går. Men jeg skal vel ikke snakke så høyt. Jeg sitter tross alt mye foran skjermen selv. Pc, mobil, tv. Er det jeg som eier dem, eller er det de som eier meg? Hvordan ville ting blitt dersom vi våknet opp en morgen og alt av elektronikk hadde sluttet å fungere? Ville vi i det hele tatt klart å underholde oss selv over lengre tid? Goodbye stekeovn, goodbye mikrobølgeovn. Spotify, netflix, blogg, radio, tv, mobil, facebook. Farvel instagram, internettvenner, xbox, playstation. Hallo kubbe i peisen og oppvarming av kakaovann på bål. Hallo banke på døra når man vil prate med folk. Velkommen til teateret, til live-action-roleplay, til gitarer og pianoer, og sanger som man må synge selv.

Er det vi som kontrollerer maskinene, eller er det de som kontrollerer oss?


2 kommentarer


Lilleknask

08.02.2017 kl.20:31

Er det ikke kjedelig å ikke jobbe ?

Kan du skrive et innlegg om hvorfor du ikke jobber ?

Ikke at jeg dømmer ! er bare interessert.

Jessica Waldorf

08.02.2017 kl.21:14

Lilleknask: Hei. Jo, det kan jeg forsøke å få til :)

Kommer snart


Translate

AnnonserBloggdesign av

hits