Spørsmål?

bilde

E-post:
jessiewald@hotmail.com

Søk

Hvem leser?

Symboler

☂ ☔ ✈ ☼ ☁ ⚡ ❅★ ☆ ☽ ☏ ✉ ☑ ☒✔ ✘ ☕ ♿ ✌ ☯⚠♀ ♂ ⚲ ⚢ ⚣ ⚤ ⚥♛ ♕ ♚ ♔♡ ♥ ♫

Kommer snart

kommer snart


JEG ER IKKE SINNSYK!!!


Kategori: tanker og meninger // 25.02.2017 kl.11:23 // 13 kommentarer


"JEG ER IKKE SINNSYK!!!".

Kommentaren lyser mot meg fra kommentarfeltet. Ikke mitt kommentarfelt, riktignok, men en annens. Det er den tredje bloggen jeg besøker i dag, og atter en gang dukker den opp. Denne totalt urelaterte kommentaren. "JEG ER IKKE SINNSYK!!!", hevder den. "Jo", tenker jeg, "det tror jeg faktisk du er". Ingen har nevnt vedkommendes navn i sine blogginnlegg. Ingen har omtalt henne på noen måte. Likevel dukker hun opp i kommentarfeltet på opptil flere blogger. Med store bokstaver og en søskenflokk på fire utropstegn skriker hun ut: "JEG ER IKKE SINNSYK!!!", selv om ingen har beskyldt henne for å være det i utgangspunktet.

Jeg vet nok hva det hele dreier seg om, sånn egentlig. Hun vil ha besøk på bloggen sin. Hun tror at ved å publisere en totalt urelatert kommentar i samtlige kommentarfelt, vil folk bli nysgjerrige og klikke seg inn på bloggen hennes. Jeg vet det så godt, men enda biter jeg på. Jeg vil se hvem dette mennesket er. Hun viser seg å være ei førtiseks år gammel Oslofrue. Utdannet jurist, i følge hennes eget utsagn på profilen. i tillegg til bedriftsøkonom og noe hun kaller cand.mag. Sistnevnte har jeg aldri hørt om. Et kjapt søk på google forteller meg at cand.mag står for candidatus magisterii, noe som i grunn høres langt mer Harry Potter ut enn det egentlig er. Det viser seg å være en universitetsgrad.

Jeg scroller meg nedover i bloggen hennes. Den er full av hat. Hat mot nav. Hat mot politiet. Hat mot mennesker på facebook. Hat. Så utrolig mye hat og sinne. Av kommentarfeltet på det nyeste innlegget hennes, ser jeg at det ikke bare er jeg som har funnet veien til bloggen hennes gjennom kommentarene hun har lagt igjen på andre blogger. Innlegget har over tre hundre kommentarer, men med nærmere undersøkelse ser jeg at det er de samme tre menneskene - hvor hun utgjør èn av dem - som kommentarer gjentatte ganger. De krangler. Selv sine egne lesere hugger hun hodet av.

Jeg grøsser litt og klikker meg ut av bloggen. Jeg liker ikke sinte mennesker. De utstråler slik en negativ energi som er så alt for lett å ta innover seg. En slik energi som jager bort alt det positive. Jeg vet ikke om dere forstår hva jeg mener. Folk flest gjør som regel ikke det. Poenget mitt er;

Livet er fullt av dritt man kan irritere seg over og gå i kjelleren av, om man så absolutt skulle ha lyst til dèt. Jeg for min del foretrekker å prøve å tenke positivt. Det innebærer også å ikke bruke energien min på mennesker som bare er ute etter å spre hat og sinne, edder og galle, irritasjon og forbannelse over alt mulig rart.


13 kommentarerKjære Mauricio


Kategori: tanker og meninger // 20.02.2017 kl.13:17 // 2 kommentarer


Kjære Mauricio.
Du som har opprettet sladderblogg etter sladderblogg og skrevet så mye stygt og usant både om meg og om andre bloggere. Jeg har visst om sladderbloggene dine en god stund, men latt være å lage noen sak ut av det. På tidspunktet jeg fant dem var ikke setningene så krasse eller påstandene så feilaktige. Den gangen gikk det hovedsakelig mest på at du trodde jeg og min daværende samboer var gift, og at han var et par år yngre enn han er. Slike småfeil kan skje den beste, og jeg personlig syntes ikke det var noe å sette himmel og jord i bevegelse for.

For et par dager siden fant jeg igjen disse bloggene, men nå var påstandene mye drøyere, ordene dine mye krassere, og det hele oste av at du ønsket å trykke meg ned. De feilaktige opplysningene kunne ikke lenger ses som at du hadde misforstått noe. Det var åpenbart at du vred om på ting med overlegg. Du går hardt ut mot forholdet mellom meg og min tidligere samboer, og skriver at årsaken til bruddet var at han'ikke orket' å være sammen med meg lenger. Du referer også til hendelsen som skjedde kvelden jeg og min ekskjæreste gjorde det slutt, og han endte opp på legevakten med diverse symptomer, deriblant ujevn hjerterytme. Dette vrir du om til en historie om at jeg ble lagt inn på sykehus, men kastet - for å bruke dine egne ord - "på hodet og ræva ut" fordi det ikke var noe galt med meg.


Skrev jeg til deg på facebook mandag forrige uke etter å ha lest disse påstandene. Jeg håpet du ville være voksen nok til å beklage deg og slette bloggene, men istedenfor å svare meg, valgte du å blokkere meg. Jeg hadde ingen intensjoner om å 'henge deg ut' på bloggen eller andre sosiale medier, men etter at du blokkerte, har jeg ikke annet valg.

Du kan blokkere meg på facebook, og du kan slette kommentarene mine på bloggene dine. Du kan la være å svare på mail, og du kan legge på når jeg ringer. Men dermed setter du deg også i en situasjon hvor den eneste muligheten jeg har å få tak i deg på, er å offentliggjøre hele situasjonen på sosiale medier, i håp om å få din oppmerksomhet.

Jeg vet at du har vært gjennom mye, og jeg ønsker deg ingenting vondt. Jeg ønsker verken krangel eller krig. Det jeg ønsker, er å at du slutter å henge meg ut med løgner på sosiale medier. At du sletter disse bloggene, og begynner å oppføre deg som den 32 år gamle mannen du faktisk er. Jeg har aldri møtt deg, jeg har aldri pratet med deg, og jeg har aldri gjort deg noe vondt. Det er ikke rettferdig at du skal skrive løgner om meg på internett i håp om å få litt ekstra oppmerksomhet selv.

Du skylder meg en unnskyldning, Mauricio Brobakk Evensen.


2 kommentarerEn verden av kloner


Kategori: tanker og meninger // 16.02.2017 kl.19:11 // 6 kommentarer


En enkelt layout. Reklamebanner øverst og nedover langs sidene på det hvite, digitale arket. En header med et bilde og navn. Videre nedover er en stor, sort overskrift. Skriftstypen er den samme som den du leser i avisen, som er den samme som den du leser i blader, som igjen er den samme som den du leser i online artikler. Mellomrom. Dato og kategori i mindre skrift. Deretter begynner innlegget. Skriftstypen er Times New Roman. Størrelse 12. Fargen er sort.

Der står hun. Med hodet på skrå, så håret ser en anelse lengre ut. Blikket i retning av kameraet. Haircaretablettene i hånden. I teksten forteller hun informativt at håret har vokst 3-4 centimeter per måned etter at hun begynte med tablettene. At de gir ekstremt god effekt, og at håret aldri har vært så tykt og langt som det er nå. Og så har hun lagt ved en link hvor du selv kan bestille.

Til daglig bruker hun extensions. Det vet du, fordi hun selv har skrevet og anbefalt det. De lange, flotte øyenvippene er extensions, de også. Hun har skrevet om dem tidligere. Selv neglene hennes er påsatt. 

Der er hun;

bloggeren.Teksten ovenfor kunne beskrevet hvem som helst av Norges største bloggere. I alle fall nesten. Det kunne vært Sophie eller Andrea. Men det kunne like gjerne vært Therese, Kristina eller Ida. Kanskje er det Marthe. Det er ikke godt å si. De har blitt så like, alle sammen. De samme sponsede produktene, skrevet på samme tidspunkt, med nesten identiske setninger. Selv poseringene er like.

Jeg liker å bla i arkivet til Therese, Andrea og Marthe. Liker å lese om den tiden da de oppdaterte flittig, gjerne flere ganger om dagen. Den gangen innleggene var personlige, og innholdet originalt. Den gangen blogging var gøy.

Nå har det blitt jobb. De har lært å drive business.

Nå har de blitt kloner.

Av hverandre.


6 kommentarerKjære mamma...


Kategori: tanker og meninger // 12.02.2017 kl.10:32 // 2 kommentarer


Kjære mamma.
Takk for at du ga meg et hjem,
og en familie.
Noen å kalle foreldre,
og noen å kalle søster og bror.


Kjære mamma.
Takk for at du ga meg tak over hodet,
og en seng å sove i.
Takk for middager,
frokoster,
og nistepakker.


Kjære mamma.
Takk for turer til Sverige,
til danmark,
tyskland,
og til syden.


Kjære mamma.
Takk for at du var der på avslutningen i barnehagen,
og for at du fulgte meg til første skoledag.
Takk for kostymene du sydde til karneval,
og for gaver til jul og bursdag.


Kjære mamma.

takk for klær og sminke,
for inngangsbilletter til dyreparken,
og for at du tok meg med på skøytebanen.


Kjære mamma.
Takk for at du tidlig fortalte meg
at jeg aldri trengte å være redd for å komme hjem med en kjæreste,
enten har var lys eller mørk,
rik eller fattig,
gutt ...
Eller ei jente.

Men mest av alt skal du ha takk,
kjære mamma,
for at du holdt kontakt da du ikke lenger trengte,
og for at du fremdeles ser meg som et familiemedlem,
selv om vi ikke deler verken etternavn eller DNA.


 


2 kommentarerPass deg så du ikke dømmer for fort


Kategori: tanker og meninger // 10.02.2017 kl.22:12 // Ingen kommentarer


Ei seksten år gammel jente reiser seg for en gammel dame på bussen og gir fra seg setet sitt.
Betyr det at hun bare en snill og god, og at det ikke finnes vondt i henne?

En atten år gammel gutt banker en mindreårig opp såpass hardt at han ender på sykehuset.
Betyr det at han bare er slem, og at det ikke finnes noe godt i ham?

Kanskje er det å reise seg for den gamle damen på bussen den eneste virkelig gode handlingen denne jenta gjør i løpet av svært lang tid. Og kanskje er det å banke opp den mindreårige den eneste virkelig slemme tingen gutten har gjort på flere år.

Kanskje er jenta som reiste seg på bussen, den samme jenta som nasker i butikken, mobber i skolegården, og skader kjæledyr.

Kanskje er gutten som slo og sparket så hardt, den samme gutten som støtter flere veldedige organisasjoner privat, og som man alltid kan ringe til dersom man trenger noen å prate med.

Kanskje er den atten år gamle gutten selv en slik som reiser seg for gamle damer på bussen.
Og kanskje er den seksten år gamle jenta ei slik som pleier å sparke og slå.

Kanskje så du dem bare i feil øyeblikk.
Hun i sitt beste, han i sitt verste.
Og dømte ut i fra det.

Sannheten er at ingen mennesker er bare gode, eller bare slemme. Selv den snilleste jenta på jord, har stygge tanker. Og selv den slemmeste gutten, har noen han ville gjort alt for. Vi mennesker gjør mye dumt, men det betyr ikke at det ikke finnes godt i oss. Vi begår feil, men det betyr ikke at vi ikke kan forbedre oss. Derfor skal vi være forsiktig med å dømme mennesker for fort, og gjøre oss opp meninger om noen før vi kjenner dem personlig. Èn slem, eller èn god, handling definerer oss ikke fullstendig - for vi er så mye mer enn det. Vi er hundrevis av forskjellige valg, tanker og følelser. Derfor blir det feil å dømme en person kun ut i fra èn enkelt ting.


0 kommentarerKjære unge, gravide jente...


Kategori: tanker og meninger // 02.02.2017 kl.13:28 // 16 kommentarer


Ei seksten år gammel jente blir gravid.
Hun er for ung til å ha barn, sier folk.

Ei seksten år gammel gravid jente tar abort.
Barnemorder, kaller de henne.

Ei seksten år gammel jente velger å adoptere bort sitt nyfødte barn.
"Hvor hjerteløs er ikke hun, som kan gi fra seg sitt eget barn?", tenker folk.

Ei seksten år gammel gravid jente beholder barnet.
"Hvordan skal du forsørge ungen?", spør de.

En seksten år gammel nybakt mamma ammer barnet offentlig.
"Kan du ikke dekke deg til?", tenker folk oppgitt.

En seksten år gammel nybakt mamma mater barnet med morsmelkerstatning og flaske.
"Bare enda en dum pyntedukke - alt for redd for puppene sine til å amme", sukker de oppgitt.

En seksten år gammel mamma lever på pengestøtte.
"Jævla snylter", sier folk.

En seksten år gammel mamma skaffer seg en jobb og tjener egne penger.
"Se på hun, som bare jobber og jobber og ikke tar seg tid til barnet!", hvisker de bak ryggen hennes.

En seksten år gammel mor slutter å tilbringe tid med vennene sine.
"Fy, som hun har forandret seg etter at hun fikk barn!", sier folk.

En seksten år gammel mor opprettholder kontakten med vennene sine.
"Hun der gjør ikke annet enn å feste", hevdes det.

En seksten år gammel mor lar ikke barnets mentalt ustabile far treffe sitt barn.
"For ei drittkjerring! Han har rettigheter, han også!", sier folk.

En seksten år gammel mor lar barnets mentalt ustabile far få tilbringe tid med barnet.
"Herregud, så uansvarlig av henne!", fnyser de.

En ung mor gir barnet sitt søppelmat.
"Hun bryr seg ikke om barnets helse", tenker folk.

En ung mor gir barnet sitt grønnsaker og frukt.
"Stakkars unge som har en sånn kostholdsnazi til mamma", tenker de.


Kjære unge, gravide jente. Du som er seksten år gammel, litt yngre, eller kanskje et par år eldre. Du som bekymrer deg for hva du skal gjøre videre. Hvordan du skal oppdra barnet, og om du i det hele tatt skal beholde det. Du som er livredd for hva andre vil tenke, mene og si. Kjære unge, gravide, fortvilte, redde, sårbare, forvirrede, stressede, emosjonelle jente som befinner deg i en situasjon som kom brått og uventet. Vær sterk og ta det valget som føles riktig for deg, enten det er å abortere, adoptere bort, eller beholde. Ikke la andre mennesker tvinge på deg et valg som føles galt. Ikke la andre mennesker fortelle deg hva som er rett for deg, verken når det gjelder svangerskapet, eller når det gjelder oppfostring av barnet.

Lytt til deg selv først, ikke la deg presse, men vær heller ikke redd for å be dine nærmeste om hjelp - verken fysisk eller psykisk. Sett pris på det teamet du har rundt deg av venner og familie, bruk dem for det de er verd, og drit i alle andre. Drit i mennesker som ikke kjenner deg, men som gjerne skal ut og mene noe likevel. For sannheten er at mennesker vil alltid mene noe. De vil alltid dømme, og snakke dritt. De vil alltid baksnakke, anta det verste, og stille seg kritiske. Det er slik vi er, vi mennesker. Men det betyr ikke nødvendigvis at det de sier er rett. Det betyr ikke at de kunne gjort det bedre selv.

Det finnes enkelte kamper man ikke kan vinne, uansett hvor sterk man er, eller hvor hardt man prøver. Kampen mot fordommene er en slik kamp. Det beste man kan gjøre, er å ignorere dem og vite at det sier mer om disse menneskene, enn om deg .


16 kommentarerDet er ikke hun som kler seg som ei hore; det er du som tenker som en voldtektsmann


Kategori: tanker og meninger // 24.01.2017 kl.16:07 // 7 kommentarer


Slik har dagen min sett ut, i relativt korte trekk. Først en tur ut med Ronja, deretter frokost, litt rydding, litt tid på sosiale medier, og så enda en tur ut. Jeg var sulten i dag, så hele 3 baguetter + en appelsin (som ikke vises på bildet) gikk med i dragsuget. Sunt å få i seg litt mat, si! 

Det som skulle være en kjapp tur innom facebook endte med å bli en lang og engasjert diskusjon med et mannfolk. Han mente nemlig at jeg lurte folk med profilbildet mitt, basert på det faktum at jeg viser fem centimeter utrigning, men ikke er interessert i å ha sex med ham. Han fortalte meg så at kvinner som går i høye hæler, korte skjørt eller topper med utrigning, legger ut et åte til menn, og derfor får skylde seg selv for sjikanerende fornærmelser. Når man kler seg i en slik horeuniform, mente han, fortjener man også å bli behandlet som ei hore.

Jeg er ingen feminist, men er det èn ting jeg ikke takler, er det mennesker som forteller meg at jeg ikke har den samme friheten som menn til å kle meg hvordan jeg selv ønsker. At jeg er nødt til å tenke over plaggene, skoene eller sminken min, slik at jeg ikke frister menn og gir dem inntrykk av at jeg er på leting etter noen å ligge med.

Jeg ville ikke viet denne mannens utsagn oppmerksomhet i bloggen, hadde det ikke vært for at jeg har fått høre mye av det samme fra andre menn. Etniske norske menn. Tenåringer, ungdommer og godt voksne, fra 14 til 30+. Jeg ville ikke tatt sånn på vei, hadde det ikke vært for at jeg nærmest daglig får bekreftet at det ikke bare er jeg som er offer for deres forvridde virkelighetsoppfatning. Jeg ser det på tv. Jeg leser det i kommentarfelt hos nettavisen og VG. Selv i retten blir kvinnen spurt hvordan hun var kledd og i hvilken grad hun var påvirket av alkohol når saken omhandler en voldtektsanklage.

Vi lever i et samfunn som lærer kvinner å ikke bli voldtatt, istedenfor å lære menn å ikke voldta.

Men dersom lesbiske og bifile kvinner klarer å styre seg rundt (alkoholpåvirkede) kvinner kledd i en såkalt 'horeuniform', er det ikke klærne som er problemet. Det er ikke hun som kler seg som ei hore; det er du som tenker som en voldtektsmann.

 


7 kommentarer


Kommer snart


Translate

AnnonserBloggdesign av

hits